За да запазите зъбите си блестящи, трябва да внимавате какво ядете и

...
За да запазите зъбите си блестящи, трябва да внимавате какво ядете и
Коментари Харесай

Зъболекар разкри коя популярна сутрешна напитка може да увреди зъбите ви

За да запазите зъбите си блестящи, трябва да внимавате какво ядете и пиете. Докато множеството от нас знаят, че пиенето на прекалено много чай и кафе може да докара до петна по емайла ви, има някои на пръв взор по-безобидни питиета, които също могат да причинят проблеми с усмивката ви.  

Стоматологичният специалист доктор Халед Касем предизвести, че една съвременна напитка може да аргументи сериозна щета на оралното ви здраве, макар че доста фитнес запалянковци я пият без да се замислят, съобщава Mirror. Според доктора би трябвало да се внимава с пиенето на елегантна вода с лимон, която, въпреки и освежаваща, е и доста кисела.

Наскоро беше открито, че водата с лимон има свойства срещу стареене, като в същото време оказва помощ за възстановяване на микробиома на червата. Знаменитости като Дженифър Анистън, Хилари Дъф и Наоми Кембъл се споделя, че обичат тази елементарна, само че известно считана за здравословна напитка, която може да се пие студена, топла или гореща, според от вашите желания.

Въпреки това, в случай че сте един от многото здравословно живеещи, които са създали лимоновата вода част от утринната си рутина, тогава би трябвало да предприемете стъпки, с цел да отбраните зъбите си.

Д-р Касем изясни: „ Не е изненада, че водата с лимон продължава да бъде известна наклонност, защото напитката има доста потвърдени изгоди за здравето; тя е източник на витамин С, поддържа здрава кожа, подкрепя храносмилането и даже ускорява метаболизма. Но знаете ли, че пиенето на прекалено много вода с лимон може съществено да повреди зъбите ви?

Ето за какво, в случай че това е един от ежедневните ви ритуали, целесъобразно е да го пиете през сламка, с цел да предпазите зъбите си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР